Sortida al taller de Mestres d’Aixa

Avui 14 de desembre de 2022, els grups TMV26S i TMV26X acompanyats per en Joan Miquel Canyelles, na Carmen Cañavate i en Sebastià Sansó, han visitat el taller de Mestres d’Aixa del Consell de Mallorca, que està ubicat a l’aeròdrom de Son Bonet.

El responsable del taller i Mestre d’Aixa, Pep Florit, ha mostrat el taller, la distribució d’aquest i el funcionament organitzatiu del taller. Després ha comentat els projectes que tenen en curs com és la restauració del “Nuevo Tomas” una barca de bou i d’altres projectes. El Sr. Florit ha fet una excel·lent exposició del treball que es porta a terme en el taller de mestres d’aixa, dels tipus de fusta que empren, els sistemes d’eixugat que empren amb les fustes autòctones, de les tècniques de construcció començant des del diseny i la fabricació de les plantilles.

El Sr. Florit ens ha explicat el programa de digitalització de les embarcacions més emblemàtiques construïdes pels mestres d’aixa mallorquins, per tal de generar un arxiu digital i preservar aquesta informació per si surt l’oportunitat poder tornar-los a construir